Inloggen
Winkelmandje

Horeca en keuken ventilatie

offerte aanvraag horeca ventilatie








Van een horeca ventilator wordt meer gevraagd dan van een reguliere ventilator. De ventilatoren moeten tegen hoge temperaturen kunnen en de hitte moet goed worden afgevoerd. De keuze van een ventilator hangt af van o.a.:


  • De grootte van de ventilator;
  • De capaciteit van de ventilator;
  • Hoe heet de afvoerlucht is.


Wij zijn dé horeca ventilatiespecialist en hebben een zeer breed assortiment aan ventilatoren en toebehoren. Er is dus veel keuze. Wij gaan je helpen.



Horeca ventilatie categorieën



Ventilatoren Horeca ventilatoren Horeca rookgasafvoer ventilatoren Horeca luchtbehandelings­kasten Horeca WTW systemen Horeca ventilatiekanalen en buizen

Horeca ventilatieslangen Horeca ventilatieroosters Horeca ventilatieventielen Horeca dakdoorvoeren Horeca luchtreinigers Horeca CO2 meters

Horeca appendages Horeca regelingen en sensoren Horeca bevestigingen

Horeca ventilatie categorieën

Waar moet ik op letten bij ventileren in de horeca?

De keuken van een restaurant, café, bar of andere horeca gelegenheid heeft een goede afzuiging nodig. Bij ventilatie in de horeca kun je het best een ventilator kiezen met een motor buiten de luchtstroom die een afvoerbak heeft voor vet en condens. Op deze bak kan een afvoerpijp aangesloten worden om het vet ergens op te vangen. Zo komt vuile, vette lucht niet langs de motor. Kies hierbij voor een horeca ventilator of een rookgasafvoer ventilator.


  • Een horeca ventilator kan tegen lucht tot 120°C.
  • Een rookgasventilator kan tegen lucht tot wel 200°C en gedurende 120 min. zelfs 400°C. Handig als er gekookt wordt met open vuur zoals een grill of een bbq.


Ventilatie-eisen horeca

De wet inrichtingen Drank- en Horecawet stelt de regelgeving voor afzuiging in de horeca: een horecalokaliteit is voorzien van een rechtstreeks met de buitenlucht in verbinding staande goed werkende mechanische ventilatie-inrichting met een luchtverversingscapaciteit van 3,8•10-3 m3/s per m2 vloeroppervlakte. Omgerekend betekent dit een luchtverversingsfrequentie van 5,7 keer per uur bij een hoogte van 2,40 m. Op die manier kan je de ventilatie berekenen voor de horeca. Heb je hulp nodig? Wij helpen je graag.


Tips voor goede horeca ventilatie:


  1. Afzuigkap: een afzuigkap is onmisbaar in een horeca keuken. Let hierbij op goede capaciteit en formaat. Vervuilde lucht moet snel en efficiënt afgevoerd worden.
  2. Luchttoevoer: de afzuigkap onttrekt de vuile lucht. Er moet ook lucht toegevoerd worden anders ontstaat er een vacuüm. Dit kan door roosters, ramen, deuren of met behulp van een ventilator.
  3. Openbare ruimtes: niet alleen in de keuken maar ook in de verblijfsruimte van de gasten moet er voldoende geventileerd worden. Dit gebeurt met een andere ventilator dan de keuken afzuiging. Welke ventilator je voor het restaurant nodig hebt hangt af van de grootte. Neem bij twijfel contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.


Onderhoud van horeca ventilatie

Periodiek onderhoud van horeca ventilatie is noodzakelijk. Gebeurt dit niet, dan zal je dit snel merken in de werking van het ventilatiesysteem. Goede ventilatie is nodig om CO2 en fijnstof in de keuken af te voeren, zodat er voldoende zuurstof en frisse, gezonde lucht binnenkomt. Vet kan zich snel ophopen in een ventilator, dit is slecht voor de gezondheid en kan sneller brand veroorzaken. Verzekeraars stellen daardoor vaak een jaarlijkse onderhoudsinspectie of reiniging verplicht.


Horeca ventilatie reinig je zo:
  • Houd zelf de zichtbare elementen van het ventilatiesysteem schoon. Denk hierbij aan roosters, ventielen en de afzuigkap. Houd deze goed vetvrij. Lees hier hoe je roosters en ventielen schoonmaakt.
  • Laat het ventilatiesysteem regelmatig reinigen door een vakman. Het systeem is nauwkeurig ingeregeld en kan beschadigd raken, dus dit kun je beter laten doen. Een vakman kan met een speciale borstel ook de ventilatiekanalen schoonmaken.
  • Heeft jouw ventilator een vetafvoer? Het vet dat wordt afgevoerd moet opgevangen of opgeruimd worden, anders kunnen er gevaarlijke of onhygiënische situaties ontstaan.


Zakelijk horeca ventilatie bestellen?

Wij willen onze zakelijke klanten de mogelijkheid bieden om zakelijk te bestellen. Registreer je als zakelijke klant en profiteer van speciale condities en nog meer voordelen, zoals de mogelijkheid om op factuur te bestellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om te bestellen zonder zakelijk account. Kijk voor informatie en registratie op de pagina Zakelijk bestellen.



Meest gestelde vragen over horeca ventilatie

Aan welke ventilatie eisen moet de horeca voldoen?

De wet inrichtingen Drank- en Horecawet stelt de volgende regelgeving voor afzuiging in de horeca: Een horecalokaliteit is voorzien van een rechtstreeks met de buitenlucht in verbinding staande goed werkende mechanische ventilatie-inrichting met een luchtverversingscapaciteit van 3,8•10-3 m3/s per m2 vloeroppervlakte. Omgerekend betekent dit een luchtverversingsfrequentie van 5,7 keer per uur bij een hoogte van 2,40 m.

Hoe kan ik mijn horeca keuken het beste ventileren?

Bij ventilatie in de horeca kun je het best een ventilator kiezen met een motor buiten de luchtstroom die een afvoerbak heeft voor vet en condens. Op deze bak kan een afvoerpijp aangesloten worden om het vet ergens op te vangen. Zo komt vuile, vette lucht niet langs de motor. Kies hierbij voor een horeca ventilator of een rookgasafvoer ventilator.

Hoeveel m3 ventilatie voor de horeca?

Een horecalokaliteit is voorzien van een rechtstreeks met de buitenlucht in verbinding staande goed werkende mechanische ventilatie-inrichting met een luchtverversingscapaciteit van 3,8•10-3 m3/s per m2 vloeroppervlakte. Omgerekend betekent dit een luchtverversingsfrequentie van 5,7 keer per uur bij een hoogte van 2,40 m.

Hoe verwijder je vieze luchtjes in een restaurant?

Goed ventileren is het belangrijkst. De keuken heeft een speciale ventilator nodig voor de afzuigkap en voor het restaurant gedeelte dient er een andere ventilator geplaatst te worden. Wat voor ventilator dit moet zijn hangt erg af van de grootte van de ruimte. Wij kunnen je helpen met de keuze van een ventilator, neem bij vragen contact met ons op.

Hoe vraag ik een offerte aan?

Neem contact op met Ventilatieland Zakelijk door een e-mail te sturen naar zakelijk@ventilatieland.nl. Vermeld in de e-mail om welke producten het gaat en welke aantallen. Je kunt dit doen door de links naar de productpagina’s mee te sturen of onze artikelnummers duidelijk te vermelden. Vermeld duidelijk je contactgegevens en indien van toepassing een KvK en BTW nummer. Doorgaans ontvang je binnen 2 werkdagen een offerte op maat.

Kan ik op rekening kopen?

Als zakelijke klant kun je bij ons je bestelling op rekening kopen en achteraf betalen. Hiervoor geleden een aantal voorwaarden. Je bedrijf, vereniging, stichting of instelling bestaat minimaal 1 jaar. Vervolgens doen we een kredietcheck. Indien deze akkoord is bevonden kun je beginnen met bestellen.

Wat als mijn vraag er niet tussen staat?

Heb je een vraag die er niet bij staat? Neem dan even contact op met zakelijk@ventilatieland.nl en wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Maar liefst 200.000 ventilatie producten op voorraad
Op werkdagen voor 16.30 uur besteld, morgen in huis
Contact opnemen met Ventilatieland
Zehnder J.E. StorkAir ventilatie producten bij Ventilatieland NL
Orcon ventilatie producten bij Ventilatieland NL
DUCO ventilatie producten bij Ventilatieland NL
Brink ventilatie producten bij Ventilatieland NL
Vasco ventilatie producten bij Ventilatieland NL
Vent-Axia ventilatie producten bij Ventilatieland NL
Itho Daalderop ventilatie producten bij Ventilatieland NL
EnviSense bij Ventilatieland
Ubbink ventilatie producten bij Ventilatieland NL

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen